ИНФОРМАЦИЈА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЛАЦЕ О ПРЕДУЗЕТИМ ПРЕВЕНТИВНИМ МЕРАМА НА СПРЕЧАВАЊУ И УБЛАЖАВАЊУ ПОСЛЕДИЦА ОД ЕКСТРЕМНЕ ВРЕМЕНСКЕ ПОЈАВЕ – ТОПЛИ ТАЛАС

Републички хидрометеролошки завод проследио нам је Упозорење за подручје Србије на веома високе температуре (од 26.07. до 31.07.2021. год.), највишом темературом у већини места од 34 до 39 °C.

    

Имајући у виду напред наведено а у циљу смањивања ризика од катастрофа Штаб за ванредне ситуације општине Блаце обратио се одређеним привредним субјектима да предузму следеће мере:

-Да Центар за социјални рад у сарадњи са Црвеним  крстом размотри могућност, достављањa  одговарајуће количине флаширане воде становништву са посебним потребама и старијој популацији.

-Да Дом здравља размотри могућност постављања мобилних пунктова за пружање неопходне прве медицинске помоћи на најпрометнијим локацијама на територији општине Блаце.

-Да ЈКП Блаце, уколико је у могућности  изврши дистрибуцију воде за пиће и освежење у датом периоду најугоженијем становништву на територији општине Блаце.

      -Да шумско газдинство Топлица, Шумска управа Блаце на земљишту којим газдује појача превентивне мере заштите од пожара на отвореном простору.

            Моле се грађани да у датом временском периоду у циљу спречавања и ублажавања последица од екстремне временске појаве (топли талас)  што је могуће мање времена проводе на отвореном.

                                                                                   КОМАНДАНТ ШТАБА

                                                                                          Иван Бургић с.р.

  Baner generički

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg