Конкурс за самозапошљавање, 3.000 евра бесповратно

Центар за социјалну политику у сарадњи са Едукационим центром, објавио је јавни позив за доделу бесповратних средстава за самозапошљавање, у циљу економског оснаживања рањивих и маргинализованих група на територији 34 локалне самоуправе, међу којима и општине Житорађа, Прокупље, Куршумлија и Блаце.

Позив је отворен  до 9. децембра и реализује се у оквиру програма Европски Прогрес који финансирају Европска унија и Влада Швајцарске.

Незапослена лица са најбољим бизнис плановима добиће бесповратна средства у виду опреме у износу од 3.000 евра.

Услов је да незапослени буду на евиденцији Националне службе за запошљавање и да припадају категорији теже запошљивих, између осталих млади до 30 године, припадници ромске популације, вишкови запослених, незапослена лица старија од 50 година, ниско квалификована или неквалификована лица и особе са инвалидитетом.

Право на бесповратна средства за самозапошљавање, незапослено лице може остварити уколико планира покретање пословања у области производње, прехрамбене индустрије и услужних делатности.

Укупан буџет за доделу бесповратних средстава износи 81.000 евра.

Право на доделу бесповратних средстава за самозапошљавање може остварити незапослено лице ако је:

Поднео пријаву са бизнис планом најкасније до петка 09. децембра 2016. године (образац Пријаве са бизнис планом је могуће преузети на интернет страници www.csp.org.rs односно у канцеларији Едукационог Центра на Масариковом Тргу бр. 32 у Лесковцу);

У циљу информисања свих заинтересованих кандидата/киња биће организовани информативни дани, и додатно ће бити омогућена подршка консултаната у припреми пријава за израду бизнис планова.

Информативни дани биће одржани од 14. до 22. новембра 2016. године у периоду од 11,00 до 16,00 часова, где ће сви заинтересовани моћи да добију више информација у условима Јавног позива. Информације о тачним терминима и местима одржавања информативних дана биће доступне и на фејсбук страници Центра за социјалну политику и Едукационог центра, као и на фејсбук страници програма Европски ПРОГРЕС.

У Прокупљу информативни дан биће 15. новембар од 11 сати у свечаносј сали Топличког округа, у згради општине.

Подршка консултаната биће омогућена у припреми пријава са бизнис плановима у периоду од 14. до 30. новембра 2016. године, која може бити захтевана позивом на 016/215-413 или захтевом упућеним на маил Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

Начин подношења пријава

Пријава са бизнис планом попуњава се на рачунару или штампаним словима, а подноси се лично или поштом Едукационом центру, на адреси Масариков трг 32, Лесковац, са назнаком ПРИЈАВА НА ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДРШКУ САМОЗАПОШЉАВАЊУ.

Пријаве морају бити послате до петка 09. децембра 2016. године, што ће се утврдити на основу поштанског печата.

Више о детаљима позива и образац Пријаве са бизнис планом потражите овде:

oglasi v

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka