Обавештење за власнике пољопривредних газдинстава са територије Општине Блаце

Општина Блаце позвала је власнике пољопривредних газдинстава са територије ове локалне заједнице, која, због Уредбе Владе Републике Србије да се све пијаце у земљи затворе због Корона вируса, нису у прилици да продају своје производе, а заинтересовани су да робу коју производе, биљног или животињског порекла, у току ванредног стања, продају другим физичким и правним лицима, да се јаве Општинској управи, ради објављивања њихових имена, контаката телефона и адреса на интернет страници општине.

Наведене податке општина Блаце објавиће на свом сајту, на адреси www.blace.org.rs, искључиво уз сагласност власника пољопривредних газдинстава, на основу њиховог израженог интересовања за то.

Локална самоуправа на овај начин жели да помогне становништву и локалној привреди, током ванредног стања, тако што ће повезати произвођаче и купце.

На сајту општине биће постављен списак свих пољопривредних газдинстава са подручја општине Блаце која желе да продају своје производе, с циљем да се грађанима омогући контакт са продавцима, како би могли да утврде начин на који ће обавити трговину.

 Позивају се суграђани, а посебно власници трговинских објеката, пре свега пиљара, да купују воће, поврће и друге производе од локалних произвођача, чије податке општина буде објавила на свом сајт, да ступе у контакт са њима и договоре начине преузимања производа.

Локална самоуправа свим продавницама на територији општине доставиће списак пољопривредних газдинстава заинтересованих за сарадњу, уз молбу власницима трговина да их контактирају и од њих набављају робу.

Жеља нам је да у овим ванредним условима пружимо подршку пољопривредницима на подручју наше општине, а уједно да грађанима омогућимо да набаве квалитетне домаће производе.

 

obavestenje

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka