Усвојене нове препоруке о мерама за сузбијање и заштите од ширења заразне болести COVID-19

 

Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID-19 на 27. Седници одржаној 5 јуна 2020. године донео је Закључак којим се усвајају препоруке о мерама за сузбијање и заштите од ширења заразне болести COVID-19.

Препоруке о мерама за сузбијање и заштите од ширења заразне болести COVID-19 односе се на: забрану окупљања; забрану посете свим установама социјалне заштите за смештај старих лица и забрана корисницима да излазе из установа; све затворене просторе; теретане и фитнес клубове; фризерске и козметичке салоне; вртиће и предшколски боравак; јавни превоз; спорт; угоститељске објекте и тржне центре; школе и факултете. 

Укидањем ванредног стања од стране Народне скупштине Републике Србије, не престаје примена епидемиолошких мера, односно мера за заштиту становништва од заразних болести, нарочито оних који се односе на мере превенције. Мере којих се треба придржавати су дате у  Инструкцији  о организацији радних процеса у органима државне управе и служби Владе, у примени мера заштите од заразне болести COVID-19, након укидања ванредног стања.

 

XXIX Препорука штаба-инструкција 10.06.2020.

Инструкције након укидања вандредног стања

XXIX Препорука Штаба-Закључак Кр.Шт. 05.06.2020.

Мере из одлуке о проглашењу KOVID-19

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka