Наш новац гради наше место

Општина Блаце, уз подршку развојног програма Европски ПРОГРЕС, од 01. јула до 31. децембра 2015. године спровела је кампању пописа непријављених непокретности под називом „Наш новац гради наше место.“

„Захваљујући попису непокретности у Блацу, у 2016. години се очекује увећање од 6 милиона динара од наплате пореза, које ћемо уложити у инфраструктуру као што је и обећано“ – рекао је председник општине Блаце Иван Бургић.

Према евиденцији Локалне пореске администрације, у Блацу порез на имовину, односно непокретности, плаћало је око 5380 становника а више од 20 одсто њих није пријавило непокретности што им је овом кампањом омогућено.

Пописивачи, сарадници локалне пореске администрације, су током шест месеци обилазили домаћинства и правна лица на територији општине, помагали суграђанима у попуњавању пореских пријава и уједно их анкетирати о комуналним и друштвеним потребама.

Овом иницијативом планирани годишњи изворни приход општине од пореских решења за 2016. годину увећаће се за скоро 6 милиона динара у односу на претходну годину.  Вишак средстава ће се усмеравати у комунално уређење Блаца.

„Крајњи циљ је да од повећања локалних прихода од пореза и такси почнемо, као што и име кампање каже, да остварујемо неопходне инфраструктурне пројекте и да заједно развијамо нашу општину. Ова иницијатива је заиста у интересу свих грађана и стога се захваљујем на сарадњи нашим пописивачима и пројектном тиму за успешну реализацију пројекта“ - закључио је Бургић.

Пројекат унапређења рада локалне пореске администрације финансирала је Европска унија и Владе Швајцарске и Србије преко програма Европски ПРОГРЕС.

obavestenje

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka