Председник општине донео Одлуку о проглашавању ванредне ситуације у општини Блаце. Уведена редовна дежурства, сва механизација на терену

Председник општине Зоран Јозић данас је по хитном поступку донео Одлуку о проглашавању ванредне ситуације у општини Блаце.

Председник Јозић је на основу закона о локалној самоуправи и закона о ванредним ситуацијама такву одлуку донео услед обилних снежних падавина које су погодиле општину Блаце. Овом одлуком је наложено свим надлежним службама локалне самоуправе, јавним и другим предузећима, установама и другим институцијама да у складу са својим обавезама и могућностима предузму неопходне мере на санирању последица насталих услед снежних падавина како би се успоставили услови за нормално функционисање и комуникацију у свим месним заједницама.

Штаб за ванредне ситуације општине Блаце ангажоваће сву расположиву механизацију ради санирања последица снежних падавина а уведено је и стално дежурство у згради општине за пријем хитних позива. Дежурни телефони за контакт са дежурном службом локалне самоуправе су 027/371-701, 027/371-580, 027/371-236, 027/371-123.

Средства за накнаду трошкова ангажованих правних лица и предузетника на рашчишћавању снега на саобраћајницама обезбедиће се из буџета Општине Блаце.

Одлука је ступила на снагу даном доношења а локална самоуправа апелује на све грађане да без нужне потребе не напуштају своје домове.

sneg 2017

  Baner generički

 izbori2023

images

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg