Обавештење о додели новчане помоћи студентима са територије Општине Блаце

 

Према Конкурсу за доделу новчане помоћи студентима, бр. III-400-2251/19, расписаног дана 3. децембра 2019. године  и према Правилнику о условима за остваривање новчаних помоћи студентима донета је одлука о додељивању стипендије за 61 студента са територије општине Блаце од укупно 79 студената колико их је поднело захтев. 

Бодовање и рангирање студената извршила је Комисија за утврђивање предлога листе кандидата за доделу новчане помоћи студентима који су се пријавили на Конкурс (коју је решењем образовао начелник Општинске управе општине Блаце), и сачинила је табеле са предлозима и исте је доставила начелнику Општинске управе, тако да од укупног броја поднетих пријава, у Табели бр. 1. Предлог листе кандидата прве категорије су 55 пријава (подносиоца захтева), који испуњавају услове Конкурса, односи се на студенте првог степена студија - основних академских, основних струковних и интегрисаних студија, од II, до IV године студија, у Табели бр. 2. Предлог листе кандидата друге категорије исспуњавају услове 6 пријава (подносиоца захтева) односи се на – студенти другог степена студија - дипломских академских ст удија (мастер), специјалистичких академских и специјалистичких струковних студија и интегрисаних студија – од V, дo VI године студија, и у Табели бр. 3. коју чини списак студената – 14 пријава, који не испуњавају услове Конкурса (прве и друге категорије студената).

Општинско веће општине Блаце, на седници одржаној дана 12. марта 2020. године, имало је увид у приложене табеле, при томе имајући у виду предвиђена средства у буџету општине Блаце у 2020. години, за ове намене, и донело је одлуку да се додели новчане помоћ студентима из Предлога листе кандидата прве категорије (55) и студентима из Предлога листе кандидата друге категорије (6), у износу од по 4.000 динара, у 10 (десет) месечних рата (период јануар-октобар), почевши са исплатом од 25. марта 2020. године.

Позивају се студенти којима је одобрена стипендија да у што краћем року доставе копије текућих рачуна за исплату путем имејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са напоменом да се доставља у вези са Одлуком о додели новчане помоћи студентима.  Oбавеза потписивања уговора о правима и обавезама корисника и даваоца стипендије из става II Одлуке о додели новчане помоћи студентима, бр. II-400-578/20, од 12. марта 2020, одлаже се на неодређено време због актуелне ситуације у вези са појавом вируса COVID 19.  Молимо све студенте за размевање настале ситуације. О свим променама студенти ће бити обавештени благовремено. 

Одлуку са списком одобрених стипендија у обе категорије можете преузети ОВДЕ. 

  Baner generički

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka