Нове наредбе Штаба за ванредне ситуације Општине Блаце Центру за социјални рад, Црвеном крсту, локалним медијима, угоститељским објектима...

 

На седници одржаној дана 18.03.2020.год. Општински штаб за ванредне ситуације Општине Блаце анализирао је стање у ванредним околностима у општини Блаце, након чега је по инструкцији Сектора за ванредне ситуације, Одељења за ванредне ситуације у Прокупљу издао низ нардеби.

Центру за социјални рад Блаце је наређено је да затвори за кориснике све дневне центре и клубове за одрасле и старије особе.

Наређено је активирање свих субјеката од посебног значаја за заштиту и спасавање који сопственим капацитетима могу учествовати у задацима које ће им давати општински Штаб за ванредне ситуације као што су: додатно чишћење и прање улица и јавних површина, дезинфекција јавних простора, транспорт хране, лекова, дезинфицијенаса и заштитних средстава, истовар, дистрибуција и достава потребних средстава до корисника.

Црвени крст је укључен у организовање дистрибуције топлих оброка из народне кухиње у складу са планом својих активности (као и лекова) на кућну адресу старијих, изнемоглих и болесних корисника, у координацији са општинским Штабом за ванредне ситуације при чему је обавезан да примени постојећа искуства у организовању и обучавању добровољаца и волонтера који се пријављују за помоћ у куповини намирница и лекова старим људима

Локални електронски и штампани медији су обавезани да емитују актуелна упутства о понашању и мерама за спречавање вируса ''Корона'' која су доступна емитерима са националном фреквенцијом као и да штампају летке са препорукама за расподелу.

На седници одржаној дана 19.03.2020 год. наложена је обавеза угоститељским објектима (кафићима, кафанама, ресторанима и др.) на територији општине Блаце да на видном месту истакну површину локала и максимални број лица која се могу истовремено наћи у објекту, уз обавезу придржавања безбедне удаљености лица тако да на 4 квадратна метра буде максимално једна особа.

  Baner generički

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka