Министар Синиша Мали уручио признање Општини Блаце

Министарство финансија и Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са НАЛЕД-ом, доделило је Општини Блаце признање за допринос у сузбијању сиве економије у Србији и освојено 1. место у категорији малих локалних самоуправа на такмичењу – Узми рачун и победи 2020.

Признање је у Палати Србија у Београду примио председник Општине Блаце Иван Бургић, који се овом приликом захвалио свим грађанима општине Блаце који су узели активно учешће у борби против сиве економије и у такмичењу које је организовала Влада Републике Србије, уз подршку НАЛЕД-а.

Председник општине Блаце Иван Бургић истиче да су грађани најзаслужнији за освајање овако вредне награде те да ће они бити ти који ће одлучити у који пројекат од јавног значаја ће освојени новац бити уложен.

predsednik i mali

Он је такође овом приликом позвао све грађане наше општине да и даље наставе да сакупљају рачуне и учествују у новом колу наградне игре – Узми рачун и победи.

На конференцији за новинаре уручена су признања и новчане награде за девет градова и општина чији су грађани у претходном циклусу били најактивнији у скупљању фискалних рачуна и слипова. У категорији малих локалних самоуправа победили су Блаце, Димитровград и Србобран, код средњих Савски венац, Кула и Врбас док су међу великима најактивнији били Врање, Бачка Паланка и Панчево. Они су поделили наградни фонд од 180.000 евра за улагање у пројекте од јавног значаја о чему ће одлучивати грађани онлајн гласањем на порталу www.узмирацун.рс.

Влада Републике Србије усвојила је 8. априла закључак којим је одређено да сви пунолетни грађани наше земље од 15. априла могу да шаљу фискалне рачуне и потврде о плаћању картицом (слипове) како би учествовали у првом кругу наградне игре Узми рачун и победи 2021. Први круг наградне игре формално ће бити одржан од 15. маја до 25. јуна 2021, док је други круг најављен за септембар ове године,а наградни фонд је повећан са 250 на 350 милиона динара и укључује 16 станова у Београду и 60 аутомобила Фијат 500Л. Грађани већ данас могу да почну са слањем фискалних рачуна и слипова, најавио је министар финансија Синиша Мали на данашњој конференцији за новинаре у Палати Србија.

priznanje

– Изузетно смо задовољни резултатима прошлогодишњег циклуса наградне игре, када је послато више од 11,7 милиона коверата односно 117 милиона фискалних рачуна и слипова. На основу анализе извучених коверата процењује се да је по основу ПДВ-а у буџет уплаћено 100 милиона евра. Желели смо да наградном игром утичемо на подизање свести грађана о значају сузбијања сиве економије и важности узимања фискалних рачуна при свакој куповини, јер на тај начин обезбеђујемо новац за улагање у болнице, школе, вртиће и борбу против корона вируса и у томе смо апсолутно успели – рекао је министар Мали.

Правила наградне игре остају непромењена, потребно је послати најмање 10 фискалних рачуна или 10 слипова у једној коверти, минималне вредности од по 100 динара. Слање коверата је бесплатно путем Поште Србије. У игри могу да учествују рачуни и слипови издати од 1. априла 2021. Извлачења ће од 15. маја бити емитована уживо на Првом каналу РТС-а, суботом од 18 часова.

  Baner generički

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pitajte3
EU PRO Alt1 Web Standard

E VRTIC 400x200px OF

baner investment

Portal Preduzetnistva logo

Baner Pecat 211x81

Blace

baner-izvodi

baner-komunalni

 

baner

baner-informator

inspekcija

lpa1

baner vodnjan min

dani sljive

savetnik min

uzmi racun i pobedi (2).jpg

 

pos.jpg

 

 SP Logo osnovni