Штаб за ванредне ситуације успешно завршио командно-симулационе вежбе

Представници Штаба за ванредне ситуације општине Блаце присуствовали су прошле недеље Окружној командно-симулационој вежби у Нишу. У оквиру овог семинара, они су приказали стање развијености овог сектора у Блацу и урадили две симулационе вежбе.

Током тродневног предавања, чланови Штаба су имали прилике да слушају предавања руководилаца разних одељења из сектора за ванредне ситуације, захваљујући Организацији за европску безбедност  и сарадњу и МУП-у – Сектору за ванредне ситуације.

27.12. Окружна командно симулациона вежба

Осим тога, Штаб за ванредне ситуације је презентовао тренутну ситуацију у нашој општини, а  с тим у вези дат је извештај о документацији везаној за ванредне ситуације, о Процени угрожености територије, Плану заштите и спасавања, као и о досадашњим искуства са ванредним ситуацијама са којима се Штаб сусретао током претходних година. Након тога, представници Штаба су успешно завршили и симулационе вежбе за два сценарија – поплаве и земљотрес. За  успешно извршење вежби су добили сертификате, али и похвале лица из сектора за ванредне ситуације и организатора вежби.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg