Општина Блаце потписала уговор за унапређење енергетске ефикасности

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је у Аранђеловцу, где су додељени уговори представницима 151 локалне самоуправе у оквиру националног програма унапређења енергетске ефикасности, да ће укупно бити уложене четири милијарде динара за повећање енергетске ефикасности у домаћинствима, од чега ће Министарство заједно са градовима и општинама издвојити две милијарде динара за субвенције грађанима који се пријаве за учешће у програму.

Она је рекла да пројекат јесте велик и сложен, али да је успешан јер га спроводе заједно Влада, општине и градови и грађани.

Општина Блаце у буџету за 2022.годину већ је издвојила средства у износу од 6 милиона динара за ове намене тако да са додатним средствима из министарства имаће укупно 12 милиона динара за суфинансирања програма енергетске санације.

Имајући у виду износ средстава који је на располагању несумљиво је да ће велики број грађана који буду испуњавали услове из јавног позива добити значајна средства за санацију односно побољшање енергетске ефикасности на стамбеним објектима.

ugovori arandjelovac 110322 12

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg