У Културном центру Драинац Блаце одржана промоција књиге потпуковника Драгутина Димчевског

Културни центар Драинац Блаце  и Градски Одбор СУБНОР-а Врање организовали су  промоцију књиге – Крвава граница аутора потпуковника Драгутина Димчевског.

Промоција је одржана у Културном центру Драинац у Блацу.

Присутне је пре почетка промоције поздравио председник Општине Блаце Иван Бургић који је изразио велико задовољство што имаприлику да испред општине Блаце за коју је нагласио да је јуначка и општина шљиве,  поздрави присутне.

bscap0078 1

-Надам се да ће и генерације после нас читати и бити сведоци храбре борбе наших војника са Карауле Кошаре, казао је овом приликом председник Општине Блаце Иван Бургић који се захвалио СУБНОР-У Врања и Културном центру Драинац на организацији промоције књиге Крвава граница.

viber image 2023 09 13 19 15 08 804 768x1024

Председник Општине Блаце,Иван Бургић овом приликом уручио је захвалнице бригадном генеалу Зорану Лубури и потпуковнику у пензији Зорану Бургићу.

Присутне је испред Културног центра Драинац Блаце поздравила директорка Ена Поповић која је свима пожелела добродошлицу.

Она се овом приликом захвалила аутору који је забележио нашу ближу историју и сачувао је од заборава, јер то је како је рекла – нешто што не смемо заборавити. Такође се захвалила и учесницима рата на Косову што су чували нашу земљу.

О књизи су  говорили бригадни генерал мр Зоран Лубура,војници са Кошара Небојша Џамић и Владан Чкребо, војник са Д.Радановић Славиша Вучетић из Блаца и аутор књиге потпуковник Драгутин Димчевски.

viber image 2023 09 13 19 14 16 872 1024x519

Потпуковник, Драгутин Димчевски завршио је средњу артиљеријску подофицирску школу и Војну Академију у Задру.

Димчевски је, подсећања ради, у време НАТО агресије био заменик команданта 53. граничног батаљона.Поводом 21. годишњице битке на Кошарама, председник Републике Србије Александар Вучић га је одликовао Орденом Белог орла са мачевима.

-Веома сам срећан што вечерас са вама могу да поделиим сећања на те тешке, болне, крваве и храбре дане када смо 1998/99.године бранили своју отаџбину.Он се овом приликом захвалио тадашњим саборцима и нагласио да књига  – Крвава граница представља спомен обележје не само онима који су дали своје животе, већ и онима који су међу нама, да сведоче о тим тешким данима.

Књига је настала из његових искустава забележених на страницама радних и приватних бележница.

Она је аргументовано сведочанство не само сведока већ и директних учесника у рату на Кошарама.

  Baner generički

 izbori2023

images

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg