Завршени Михољски сусрети села у Г.Драгуши и Трбуњу

Данас је одржан други дан манифестације Михољски сусрети села, у селу Трбуње.
Манифестацију су обишли председник општине Блаце Иван Бургић и помоћница председника општине Сузана Вељовић који су победницима спортских такмичења уручили пехаре и медаље.

miholjski 3                                                                      Током другог дана манифестације, одржане су спортске игре у малом фудбалу, за јуниоре и сениоре, баскет 3х3, бацање камена са рамена и пикадо за мушкарце и жене.

На манифестацији у Трбуњу пољопривредно газдинство Јовановићи из овог села изложило је своје производе а мештани села су организовали спремање гулаша од дивљачи које је донирало ловачко удружење Блаце.

Најбољи на спосртским играма освојили су медаље и пехаре а најкориснији спортиста добио је на поклон фудбалску лопту.
Присутни су добили мајице, свеске, привеске а у организацији месне зједнице и општине организован је и ручак за све посетиоце манифестације.
Најстарији учесник такмичарског дела манифестације је осамдесетдвогодишња Марица Мијовић која је освојила и медаљу у такмичењу у пикаду.Иначе, она је редовни учесник такмичарског дела игара и ово јој није прва медаља.

miholjski 7Манифестацији су присуствовали представници планинарског друштва Победа, представници јавног сектора, председници месних заједница из Блаца, мештани из Рашице, Чунгуле, Ђуревца, Сибнице, Кашевара, Сувог Дола, Јошанице, Чучала и др…
Михољски сусрети села у Горњој Драгуши и Трбуњу трајали су два дана а финансирало их је министарство за бригу о селу.

Манифестацију је за два дана посетило око 500 суграђана.
Организатор, Општина Блаце, захваљује Дому здравља, полицији, месним заједницама, јавним установама Спортском центру, ЈКП-у Блаце, Културном центру Драинац и свима другима који су помогли одржавање манифестације и који су посетили Горњу Драгушу и Трбуње 14-15. октобра.

 

miholjski 6

Претходно је у суботу одржан први део манифестације Михољски сусрети села у селу Горња Драгуша, уз присуство великог броја посетилаца и учесника у спортским дисциплинама. У оквиру програма првог дана манифестације наступали су и ФА “Драинац”, ученици О.Ш “Стојан Новаковић” а Михољске сусрете отворио је Иван Бургић, председник општине Блаце.

Том приликом је изјавио: „-Изузетно ми је драго што вас данас видим у оволиком броју.Овом приликом захвалио бих се и Министарству за бригу о селу које већ трећу годину за редом подржава Општину Блаце у организацији Михољских сусрета које смо ове године проширили па се одржавају и у Драгуши и  у Трбуњу.Драгуша је то оправдала да ће мо омасовити овај скуп који нас посећа на некадашње сусрете села.

miholjski_5.jpg

Овом приликом желим да најавим радове на реконструкцији асфалтног пута у Драгуши а ускоро крећу и радови на уређењу школе у Драгуши.На свим пољима се трудимо да нашим суграђанима побољшамо животне услове, рекао је овом приликом председник Општине Блаце Иван Бургић. Пригодан говор одржао је и Зоран Радуловић, председник месне заједнице који је у своје и име месне заједнице поздравио све присутне.“

 

 

 

  Baner generički

 izbori2023

images

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg