sr    pl    en

Дом здравља у Блацу добитник Светосавске повеље коју додељује Топлички управни округ

Престижно признање, Светосавску повељу, коју додељује Топлички управни округ, ове године добили су музејски саветник, историчар у Народном музеју Топлице Петко Марјановић и Дом здравља у Блацу. Они су, како стоји у образложењу, били на путу који је утемељио Свети Сава, јер су су дали максималан допринос и показали пожртвованост на сваком радном задатку, али и ван њега. Својим личним примером, залагањем и несебичношћу помагали су другима и на тај начин унапредили заједницу у којој живимо. Свечаност је организована у Народном музеју Топлице и окупила је велики број Прокупчана, представнике свих топличких општина, Цркве, Војске, здравствених и установа културе, као и ученике и наставнике школа.

Начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић уручио је Светосавску повељу директору Дома здравља у Блацу Радољубу Дуњићу.

dom zdravlja Blace1

Добитник  Светосавске повеље, Дом здравља у Блацу, издвојио се по томе што је међу првим установама у Србији успешно увео Интегрисани здравствени информациони систем, чиме је унапредио и побољшао процес рада у својој установи.

Овај Дом здравља пружа услуге примарне здравствене заштите становништву у руралном подручју, које је брдско-планинске конфигурације и велике разуђености.

Забележио је и значајне резултате на побољшању просторних услова рада, обнављању медицинске опреме и возног парка, упркос тешкој материјалној ситуацији у друштву.

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije