Одржане сеоске спортске игре у Трбуњу

У суботу 06. септембра у Трбуњу су одржане 7. Сеоске спортске игре које сваке године почетком септембра организује Месна заједница Трбуње уз помоћ Општине Блаце. Игре су посвећене Чика Душку Јовановићу (1903-1981), доајену планинарства у Србији и бившој СФРЈ, првом секретару Планинарског савеза Србије, који је рођен у овом селу блачке општине.

trbunje

Као и претходних шест година и овога пута игре у окупиле велики број учесника такмичења у традиционалним спорским дисциплинама: бацање камена с рамена, надвлачење конопца, мали фудбал, скок у даљ из места, баскет, пикадо за жене и шах.

Игре је отворио председник МЗ Трбуње Добрица Милосављевић а део програма употпунили су глумац бањалучког позоришта Добрица Агатоновић Ага, прокупачки глумац и планинар Радивоје Соколовић и дуо Фантастико из Бруса.

Као и сваке године гости игара били су чланови Планинарског друштва „Победа“ из Београда, чији је оснивач и доживотни председник био чика Душко Јовановић и представници Планинарско-скијашког клуба „Топлица“ из Прокупља.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg