sr    pl    en

Председник општине Блаце у организационом одбору Светопличког сабора у Конџељу

У порти цркве у Конџељу јуче се састао организациони одбор јубиларног 15. по реду Светопличког сабора у Конџељу. Састанку су присуствовали домаћин овогодишњег Сабора, прота Младен Симић, председник Удружења Топличана у Београду Драган Владисављевић, председник Завичајног удружења топличана у Нишу Слободан Панић као и председник општине Блаце Зоран Јозић. Циљ састанка је био у правовременом постављању основа успешног организовања сабора.

На састанку су изнети планови за организовање Сабора (програм сабора, основна начела финансирања сабора, преглед позивања гостију, учесника и осталих важних елемената). На састанку је усвојено да се настави досадашња успешна традиција саборовања (Литургија у част И помен српским јунацима, Литерарни конкурс ученика топличких школа, штампање И промоција часописа “Топлички Венац”, промоција књига топличких писаца, додела саборских повеља заслужним Топличанима, промоција рада културно уметничких друштава Топлице,…

kondzelj

Председник Удружења Топличана у Београду Драган Владисављевић је навео да ће он и Удружење Топличана дати свој максимални напор, као и ранијих година, у погледу ангажовања угледних топличана у Београду како би Сабор у Конџељу био успешно организован.

Постигнут је договор да председници топличких општина обезбеде стално присуство грађанства током целог дана сабора. Председник Јозић је обећао за потребе Сабора позајмицу бине општине Блаце која је потребна за извођење програма сабора као и подршку за одржавање екскурзије намењене ђацима награђених радова.

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije