Расписани конкурси Министарства пољопривреде и Fruits&Berriesа

Главни менаџер Данског програма за развој воћарства у Јужној Србији Fruits&Berries г-дин Дагфин Мое и представници Краљевине Данске посетили су данас Општину Блаце и обишли кориснике средстава овог Програма. Са њима су том приликом разговарали председник Општине Иван Бургић, заменик председника Мирољуб Марковић, председник Скупштине Општине Златко Димитријевић и координатор Програма за Блаце Бојан Николић.

Znak1

Кроз овај програм у претходне две године највише је инвестирано у набавку опреме и механизације у воћарству, као и у развој складишно-прерађивачких капацитета (хладњаче и сушаре). Поред физичких лица за средства конкуришу и правна лица која се баве прерадом воћа. Реализацијом овог програма унапређује се воћарска производња и повећавају прерађивачки капацитети, а самим тим постиже и боља цена на тржишту.

Министарство пољопривреде и заштите животне средине и Дански програм за развој воћарства у Јужној Србији Fruits&Berries расписали су 01. септембра нове конкурсе за коришћење подстицаја за подршку руралном развоју кроз инвестиције у примарној производњи за подизање производних, односно матичних засада воћа (вишње, шљиве, трешње, јагоде, малине, купине и боровнице) у 2014. години. За постојеће засаде набројаних врста воћа подстицаји се могу користити кроз инвестирање у произвођачко-прерађивачке капацитете. Ради се о три засебна конкурса, а сви који имају право подношења пријаве попуњавају Образац 1 – Пријава на конкурс и заједно са неопходном документацијом достављају на адресу Управе за аграрна плаћања, ул. Хајдук Вељкова 4-6, 15000 Шабац. Рок за подношење пријава у сва три конкурса је 31. децембар 2014. године.

Иначе, Програм се спроводи у пет округа у Јужној Србији: Нишавски, Топлички, Пиротски, Јабланички и Пчињски.

Помоћ код комплетирања пријаве и пратеће документације пружа координатор Програма и стручни сарадник за пољопривреду, шумарство и водопривреду Општинске управе општине Блаце Бојан Николић, канцеларија бр. 40, тел. 371-079 и 064/8099290. 

 

Конкурс за опрему и механизацију
pdf-icon преузмите електронску верзију конкурса за опрему и механизацију
Word2007icon преузмите захтев за конкурисање и обрасце које је потребно попунити и приложити са осталим документима

Конкурс за подизање производних засада воћа
pdf-icon преузмите електронску верзију конкурса за подизање производних засада воћа
Word2007icon преузмите захтев за конкурисање и обрасце које је потребно попунити и приложити са осталим документима

Конкурс за подизање матичних засада воћа
pdf-icon преузмите електронску верзију конкурса за подизање матичних засада воћа
Word2007icon преузмите захтев за конкурисање и обрасце које је потребно попунити и приложити са осталим документима

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg