Председник општине Зоран Јозић: Последице временских непогода ненадокнадив губитак за блачке пољопривреднике

Град величине ораха, који је јутрос погодио села у општини Блаце, многе породице је оставио без јединог извора прихода. То је само једна у низу временских непогода које су уништиле усеве и приходе произвођача, а обзиром на значај пољопривреде за општину Блаце, данашње непогоде имају јак утицај на свеопшти развој локалне самоуправе.

grad 2017

Снег и мраз на почетку пролећа... Потом олује и град. Последица - воћарство претрпело удар који се процењује на 95 одсто рода.

„То су једина села у општини Блаце која су у некој мери преживела пролећне временске непогоде али је данашњи град  докрајчио све што се може назвати воће. Огромну штету претрпеле су и друге културе, скоро тоталну – изјавио је Драган Гмијовић, самостални саветник за пољопривреду Општинске управе општине Блаце који је одмах са колегама изашао на терен како би се утврдила процена штете.

grad 2017 1

"У овом тренутку немам речи да кажем превише. Тужан дан за наше произвођаче и целокупну пољопривреду. Оно што је евидентно, у овој години смо имали неколико недаћа које су задесиле наше произвођаче али временским непогодама никад краја. Ово је ненадокнадив губитак за наше пољопривреднике. Даћу све од себе да им помогнемо колико можемо. Сви који су претрпели штету добиће нашу подршку након што добијем извештаје о процени штете - изјавио је Зоран Јозић реагујући на временске непогоде које су јутрос погодиле поједина Блачка села, Гргуре, Кутловац, Вишесело, Дрешницу, Сибницу  и тд.“ 

grad 2017 2

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije