Одржана манифестације "Село слави шљиву" у Гргуру

Јуче је у Гргуру одржана пета по реду манифестација "Село слави шљиву" којој је присуствовао председник Републике Србије Томислав Николић. Том приликом је изјавио да ће у свету бити све мање онога што се производи у блачкој општини, да је пољопривреда нашa велика шанса и да имамо отворено тржиште за све што произведемо.

grgure-2041

Пољопривредницима Блаца, Куршумлије и дела Прокупља, у име Владе Србије, обећао је саднице воћа на поклон. Додао је и да радо долази у блачки крај и у Гргуре, где већ четврти пут посећује манифестацију "Село слави шљиву".

Присутнима се обратио и председник Општине Блаце Иван Бургић, који је нагласио да Општина први пут учествује у организацији ове манифестације, са циљем да промовише своје привредне и извозне капацитете, пре свега у воћарству и проиводњи шљиве која је бренд наше општине.

Поред председника Николића, Гргуре су јуче посетили и амбасадори Палестине, Либана и Пакистана, саветник председника за спољну политику Иван Мркић, представници Војске Србије, МУП-а и Општине Блаце.

  Baner generički

 izbori2023

images

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg