Одржан састанак челника локалне самоуправе са председницима Месних заједница

Данас је у згради Општине Блаце одржан састанак челника локалне самоуправе са председницима Месних заједница, који су одмах на почетку поздравили овај нови начин комуникације и сарадње, јер је новина и до сада није био пракса.

mesne-zajednice-2

Наиме, на дневном реду било је извештавање о актуелним проблемима са којима се суочавају  мештани Месних заједница, као и планови активности за наредни период.

Састанком је председавао Иван Бургић, председник Општине а били су присутни и Зоран Јозић, народни посланик и Мирољуб Марковић, заменик председника Општине.

Већина председника МЗ се одазвала позиву и присуствовала састанку, активно учествовала у разговору о проблемима у својим местима а чули су се и конкретни предлози за њихово решавање. Свако од њих добио је задатак да достави списак горућих проблема у својим месним заједницама а Општина се обавезала да ће ангажовати општинске службе на сагледавању истих и њиховом решавању по приоритетима.

mesne-zajednice-1

План је и да се за следећу годину Одлуком о буџету предвиде средства из којих ће се финансирати решавање евидентираних проблема у Месним заједницама.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg