Одржана конференција за медије поводом 90 дана општинске власти

У сали Скупштине Општине Блаце данас је у 10 сати одржана конференција за медије за чије је сазивање повод 90 дана општинске власти у Блацу.

konferencija1

О раду локалне самоуправе у том периоду, као и многим другим темама, говорили су председник Општине Блаце Иван Бургић, председник Скупштине Општине Златко Димитријевић, представница одборничке групе Група грађана Ана Бургић, представник Демократске странке Србије Слободан Симић, председник Спортског савеза и заменик председника СО Блаце Милош Васиљевић, представник Социјалистичке партије Србије Живорад Стевановић и народни посланик Зоран Јозић.

Излагањима говорника биле су обухваћене теме које се односе на стање општинског буџета, затечене прилике и предузете кораке у јавним установама и предузећима, средствима која су утрошена за организацију манифестација (Дани шљиве, Рукометни турнир) уз поређење трошкова са претходним годинама; испуњеним обећањима и плановима везано за суд, базен, путеве и улице, фабрику за прераду воде, постројење за пречишћавање отпадних вода итд. Говорило се и о пољопривреди, актуелним субвенцијама које је могуће остварити у овој области, помоћи пољопривредницима општине који су претрпели штете изазване временским непогодама и градом. Једна од тема која је изазвала можда и највеће интересовање је изношење података о злоупотребама у појединим установама и предузећима у претходном периоду и поступцима који су покренути или спроведени против лица која су за исте одговорни.

  Baner generički

 izbori2023

images

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg