Ученици из О.Ш Водњан из Истре боравили у Блацу и на Копаонику

Ученици завршних разреда „Основне школе Водњан–Дигнано”, са својим наставницима боравили су у Блацу и на Копаонику.  Петодневни боравак део је петогодишње сарадње у виду размене ученика основних школа двеју братимљених општина, Града Водњан–Дигнано и Општине Блаце.

hr1

Приликом овог боравка у Блацу ученици и учитељи водњанске основне школе присуствовали су богатом спортско–рекреативном и едукативном програму, а  имали су  прилику да на Копаонику уче скијање.

Ученици из Блаца у Истру иду на летовање а сарадња овакве врсте траје већ 5 годину и бесплатна је за све ученике.

Ученике из Града Водњан Дигнано у Блацу посетио је Градоначелник братског града Клаудио Витасовић, који је овом приликом обишао и Дом здравља Блаце за чије потребе санирања крова, оштећеног услед олује, град Водњан-Дигнано је донирао новчана средства у износу од 10 хиљада евра. Градоначелник Витасовић је овом приликом изјавио да му је драго што је помогао братску општину у тешком тренутку и пожелео је да се оваква непогода никада више не догоди Блацу и грађанима Општине Блаце. Председник Општине Блаце Милан Ћурчић захвалио се граду Водњану и градоначелнику на донацији а директор Дома здравља Радољуб Дуњић уручио је захвалницу градоначелнику града Водњан Дигнано за допринос у санацији крова зграде Дома здравља Блаце. 

hr2

Повеља и Споразум о братимљењу Града Водњана и Општине Блаце потписани су 17.06.2016. године у циљу даљег проширења међусобних односа на подручјима од заједничког интереса  двеју заједница. Сарадња две локалне самоуправе датира још од 2011. године и заснива на вољи да се заједничким снагама и искуством спроводе акције у циљу зближавања становништва, повезаности цивилног друштва и установа у циљу реализације сарадње, заједничким вредностима поштовања људских права, демократије и принципа доброг управљања.

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka