Позив за обележавање европске недеље мобилности

 

Обавештавамо вас да се од 16-22. септембра 2020.године обележава манифестација Европска недеља мобилности чији је покровитељ Европска комисија.

Покровитељи манифестације ове године су: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Стална конференција градова и општина, Агенција за безбедност саобраћаја и Министарство просвете, науке и технолошког развоја. У обележавање кампање биће активно укључени Делегација Европске уније у Србији и ЕУ инфо центар.

Ова манифестација има за циљ да фаворизује немоторизоване видове превоза у градовима у односу на аутомобилски саобраћај који користи фосилна горива, а све у циљу унапређења квалитета животне средине у градским срединама. Тема овогодишње кампање је „Мобилност без загађења за све“.

Позивамо Вас да се придружите овој манифестацији кроз промоцију здравих видова кретања који не утичу на загађење животне средине и да у уторак, 22. септембра 2020. године личним примером подржите акцију „Дан без аутомобила у градовима и општинама“ тако што ћете на посао доћи без аутомобила, пешице или бициклом.

  Baner generički

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka