ИНФОРМАЦИЈА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЛАЦЕ О ПРЕДУЗЕТИМ ПРЕВЕНТИВНИМ МЕРАМА НА СПРЕЧАВАЊУ И УБЛАЖАВАЊУ ПОСЛЕДИЦА ОД ЕКСТРЕМНЕ ВРЕМЕНСКЕ ПОЈАВЕ – ТОПЛИ ТАЛАС

Републички хидрометеролошки завод проследио нам је Упозорење за подручје Србије на веома високе температуре (од 13.07. до 15.07.2021. год.), највишом темературом у већини места од 35 до 39 °C. Имајући у виду напред наведено а у циљу смањивања ризика од катастрофа Штаб за ванредне ситуације општине Блаце обратио се одређеним привредним субјектима да предузму следеће мере:

-Да Центар за социјални рад у сарадњи са Црвеним крстом размотри могућност, достављањa одговарајуће количине флаширане воде становништву са посебним потребама и старијој популацији. -Да Дом здравља размотри могућност постављања мобилних пунктова за пружање неопходне прве медицинске помоћи на најпрометнијим локацијама на територији општине Блаце.
-Да ЈКП Блаце, уколико је у могућности изврши дистрибуцију воде за пиће и освежење у датом периоду најугоженијем становништву на територији општине Блаце.
-Да шумско газдинство Топлица, Шумска управа Блаце на земљишту којим газдује појача превентивне мере заштите од пожара на отвореном простору.

Моле се грађани да у датом временском периоду у циљу спречавања и ублажавања последица од екстремне временске појаве (топли талас) што је могуће мање времена проводе на отвореном.

obavestenje

  Baner generički

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg