DR MIRJANA ANDREJEVIĆ-KRY ДОБИТНИЦА БЛАГОДАРНИЦЕ ОПШТИНЕ БЛАЦЕ „СВЕТИ САВА“ ЗА 2021. ГОДИНУ

На седници одржаној данас 27. јануара, на дан Светог Саве, Општинско веће општине Блаце, једногласно је донело одлуку да Благодарницу општине Блаце „Свети Сава“ за 2021. годину, добије dr Мirjana Andrejević-Кry, оснивач хуманитарне организације „Прохуман“, основане у СР Немачкој 2000. године.

Добитница ове престижне награде Општине Блаце, dr Mirjana Andrejević-Кry, рођена је 27.12.1964. године у Београду, од оца Александра и мајке Јелене, а одрастала је и школовала се у Крагујевцу. Стоматолошки факултет завршила је Београду. Данас живи у С.Р. Немачкој са супругом Reinerom. У 2004. години постала је председница „Друштва Српских лекара и стоматолога Немачке“. Носилац је ордена „Човекољубље“  и Почасни је грађанин града Крагујевца, а од данас и добитница Благодарнице општине Блаце „Свети Сава“, која је призанање града, а додељује се сваке године за изузетан допринос у неговању духовности, вере, милосрђа и истине.

Dr Mirjana Andrejević-Кry признање је заслужила својом хуманошћу коју је показала у 2021. години према општини Блаце, када је у времену пандемије вируса COVID-19 установама из области социјалне и здравствене заштите са територије општине Блаце донирала санитарну, техничку и другу врсту хуманитарне помоћи што је овим установама побољшало квалитет рада у тешком времену пандемије.

MAK

             

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg