Европска подршка унапређењу родне равноправности на локалном нивоу

Развојни програм Европски ПРОГРЕС објавио је јавни позив за подршку локалним механизмима за родну равноправност (ММР) кроз доделу бесповратних средстава. Европска унија и Влада Швајцарске ће у локалним самоуправама са 75.000 евра подржати до 25 пројеката који ће допринети побољшању друштвеног положаја жена, њиховом економском оснаживању и већем учешћу у одлучивању, али који ће и промовисати Европску повељу о равноправности жена и мушкараца на локалном нивоу и увођење родно одговорног буџетирања.

„Европска унија и Влада Швајцарске пружају континуирану подршку унапређењу родне равноправности, те су тако у претходном периоду преко Европског ПРОГРЕСа помогле да  све 34 програмске општине оснују и оснаже локалне механизме за родну равноправност, као и да локалне самоуправе усвоје или ажурирају релевантне Локалне акционе планове“, истакао је Грем Тиндал, менаџер програма Европски ПРОГРЕС.

Право учешћа на конкурсу имају само ММР-ови из 34 програмске општине који имају усвојен и валидан Локални акциони план за родну равноправност. Вредност гранта додељеног сваком МРР-у, износиће најмање 1.500 а највише 3.000 евра.

„Наш је циљ да локални механизми буду активни и способни да се залажу за питања родне равноправности. Кроз овај позив пружиће им се могућност да примене знања и вештине које су стекли и да додатно афирмишу своју улогу у оквиру локалних самоуправа, те да остваре видне резултате који ће допринети унапређењу положаја жена”, рекла је Ана Недељковић, менаџерка сектора за добро управљање и социјалну укљученост у оквиру програма Европски ПРОГРЕС.

Рок за достављање предлога пројеката је 10. октобар 2016. године, а више информација о самом позиву као и документација за пријављивање доступне су на веб сајту Европског ПРОГРЕСа http://www.europeanprogres.org/pozivi/sr/.

oglasi v

  Baner generički

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka