Позив на састанак у вези са израдом планова детаљне регулације

У поступку израде Планова детаљне регулације за:

1.            радну зону „ФРУТО 2“ у Блацу; и

2.            радну зону „Горња Драгуша“ општина Блаце,

а у оквиру раног јавног увида на концептуални оквир просторног развоја, планирано је и рано укључивање инвеститора и осталих релевантних стејкхолдера. У том смислу одржаће се састанак 10.11.2016. године од 1200 до 1500 часова у просторијама зграде Културног центра „Драинац“, ул. Краља Петра I бр. 70.

Циљ овог састанка је постизање реалнијих и квалитетнијих планских решења кроз препознавање потреба инвеститора - намене и капацитети, својински статус земљишта, инфраструктурно опремање, квалитетније информације о потребним условима организација и предузећа која издају услове.

Имајући у виду значај привлачења инвестиција и подстицање локалног економског развоја, постојећи и потенцијални заинтересовани инвеститори, као кључни учесници оваквог састанка треба да добију јасну слику и податке о могућностима и ограничењима планиране интервенције (планиране намене, интензитет изградње, својјински татус земљишта и потребе инфраструктурног опремања).  

На састанку ће се, поред инвеститора, и органи, организације и јавна предузећа који дају мишљење у погледу услова за уређење и изградњу објеката, упознати са могућим решењима за развој просторне целине. Како је предвиђено да се након обављеног раног јавног увида прибављају услови и подаци од стране надлежних органа, организација и предузећа, то је уједно прилика да представници ових институција укажу на могуће конфликте, али и да добију правовремене информације да би издали што тачније услове и податке за потребе конкретне интервенције у простору, у наредном кораку.

Израду Планова детаљне регулације за радну зону „ФРУТО 2“ и радну зону „Горња Драгуша“ у Блацу, финансирају Европска унија, Влада Швајцарске и Влада Републике Србије преко програма Европски ПРОГРЕС.

Kонтакт особe за логистичку подршку:

Гордана Китановић  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 0648996441

Ненад Стевановић    Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.   0648099286

Дејан Кнежевић        Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.                         0648099237

  Baner generički

 izbori2023

images

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg