Служба бесплатне правне помоћи у служби грађана

Одлуком Општинског већа општине Блаце од 26. августа ове године, настављена је сарадња Балканског центра за миграције и хуманитарне активности и Општине Блаце на функционисању Службе бесплатне правне помоћи. Сви грађани могу користити бесплатну правну помоћ у канцеларији број 37, у згради Општине Блаце, на другом спрату, од 07-15 часова. Према речима службенице која пружа правну помоћ, највише интересовања грађана било је из породичног и наследног права и облигација.

Још од септембра 2015. године, у општини Блаце на одређено време запослена је правница која пружа бесплатну правну помоћ грађанима и грађанкама са територије општине Блаце. Служба бесплатне правне помоћи помаже унапређењу владавине права, демократизације и обезбеђивању права на бесплатну правну помоћ свим грађанима и грађанкама са територије општине Блаце.

У току свог досадашњег рада, велики број грађана користио је услуге Службе бесплатне правне помоћи. Одлуком Општинског већа Општине Блаце од 26. августа ове године дата је сагласност за наставак реализације пројекта „Успостављање Службе бесплатне правне помоћи у општини Блаце“.

Пројекат се спроводи у сарадњи Балканског центра за миграције и хуманитарне активности и Општине Блаце.

obavestenje

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka