САОПШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЛАЦЕ

Обавештавају се грађани да су Јавно комунално предузеће "Блаце" и кризни штаб за чишћење снега радили целу ноћ 06 и 07 јануара како би се успоставило нормално функционисање саобраћаја. Због интензнивних снежних падавина и ветра стварани су наноси који су поједине деонице општинских и државних путева завејали наметима висине и преко 2 метра.

Десетак сеоских путева остало је завејано у току првог и најјачег снежног намета али радило се,  и тренутно се ради, на њиховој санацији. Управо такво стање је отежавало зимској механизацији да оспособи путне правце и успостави нормално одвијање саобраћаја. Радило се пуном паром и то 24 сата дневно како би се избегле последице и омогућило нашим грађанима да нормално одвијају своје активности.

"Као Председник општине и као грађанин, свестан сам ситуације у којој смо се нашли и зато сам по хитном поступку донео Одлуку о проглашавању ванредне ситуације. У складу са Одлуком ангажовали смо све службе локалне самоуправе да помогнемо нашим суграђанима и увели дежурне линије за пријављивање проблема. Правимо листу приоритета јер има пуно  деце и старих болесних грађана којима је потребна хитна интервенција. Хвала богу, спашено је неколило људи. Ја сам нон стоп на терену, директор Дома здравља је лично учествовао у спашавању двоје старијих наших суграђана из Лазаревца. Све екипе су на терену, имамо довољне количине соли и механизације, већ данас очекујем да се све врати у нормалу. Извињавам се грађанима који су дуже чекали, радимо колико нам услови дозвољавају али не остављамо наше грађане на цедилу - изјавио је Председник Јозић."

Све месне заједнице су биле завејане али је већина њих очишћена и тренутно се ради на пробијању снежне блокаде на осталим путевима, у Кашевару, Чучалу, Криваји...

Радници и комплетна механизација Јавног комуналног предузећа радили су нон стоп два дана и две ноћи и даље су  на терену. Приградска насеља која су у другом приоритету чистиће се након успостављања саобраћаја на путевима првог приоритета. Уведена дежурства служе како би услед великих снежних намета успоставили приоритете.

И даље, апелујемо на грађане да без преке потребе не крећу на пут, а уколико крену на пут да обавезно користе зимску опрему и поштују упутства саобраћајне полиције.

Председник општине Зоран Јозић апеловао је на све суграђане да имају разумевања за ванредну ситуацију која је погодила Општину Блаце и упутио их на дежурне телефоне како би уместо панике позвали зимску службу да санира њихове проблеме.

Ваше пријаве можете упутити на телефоне стално доступне грађанима 027/371-701, 027/371-236, 027/371-580, 027/371-123.

TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

dani sljive 2017 baner