Министарство привреде расписало два јавна позива за подстицање предузетништва у 2020.години на основу којих jе привредним субјектима на располагању милијарду динара бесповратно

     Министарство привреде РС расписало је 03.02.2020.године два јавна позива за подстицање развоја предузетништва у 2020.години. Расписани су јавни позиви:

-за подстицање развоја предузетништва кроз развојне пројекте, и

-за почетнике у пословању, који ће бити отворени док се расположива средства не утроше, а најкасније до 31. децембра 2020. године.

     У оквиру програма подстицања предузетништва кроз развојне пројекте, Министарство привреде је определило 850 милиона динара бесповратних средстава. Ради се о комбинацији гранта који чини до 20 одсто, односно до 30 одсто, инвестиције за привредне субјекте који припадају четвртој групи развијености и повољних кредита Фонда за развој РС. За почетнике у пословању опредељено је 150 милиона динара бесповратних средстава. Програм је, такође, комбинација гранта који може чинити 30 одсто, односно до 40 одсто укупне инвестиције за предузетнике из неразвијених локалних самоуправа, док ће се преостали износ финансирати из кредита Фонда за развој РС. Средства се могу користити за куповину нове или половне производне и грађевинске опреме(не старије од пет година), алата, доставних возила, набавку софтвера и рачунарске опреме, куповину или адаптацију пословног простора и трајна обртна средства до 10% вредности инвестиције.

     Детаљи јавних позива објављени су на сајту Министарства привреде Републике Србије(www.privreda.gov.rs). За више информација и помоћ при аплицирању обратити се Одељењу за привреду, локални економски развој и заштиту животне средине Општинске управе општине Блаце, канцеларија бр.38, телефон 371-079.

 

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka