Проглашена Ванредна ситуација по питању водоснабдевања за целу територију општине Блаце

Обавештавамо кориснике и потрошаче воде за пиће у Општини Блаце да је Одељење за санитарну инспекцију – група за санитарни надзор Ниш, након извршених анализа овлашћене здравствене установе / Завода за јавно здравље Ниш, забранила ЈКП “Блаце” испоруку воде за пиће потрошачима Општине Блаце.

Након извршених лабораторијских анализа , утврђено је да вода није за пиће , а дозвољава се употреба воде за хигијенско санитарне потребе.

У поступку канцеларијског инспекцијског надзора, по пријему извештаја о испитивању воде за пиће  од дана 03.03.2020. године, установљено је да резултати испитивања НИСУ УСКЛАЂЕНИ СА ПРОПИСАНИМ ВРЕДНОСТИМА ЗБОГ ПОВЕЋАНЕ ВРЕДНОСТИ ЗА БОЈУ И МУТНОЋУ, ЛИСТА ВИ ПРАВИЛНИКА, ТЕ ДА СЕ ВОДА НЕ МОЖЕ КОРИСТИТИ ЗА ПИЋЕ И ЗА ПРИПРЕМАЊЕ ХРАНЕ.

Општински штаб за ванредне ситуације је на данашњој седници донео Одлуку о проглашењу ванредне ситуације по питању водоснабдевања за целу територију општине Блаце.

"Обавештавамо грађане Општине Блаце да су предметни узорци испитивања воде за пиће МИКРОБИОЛОШКИ ИСПРАВНИ те сматрамо да нема места паници. Са оваквом ситуацијом блачани су се сретали у ранијем периоду и показали су висок степен толеранције и разумевања. ЈКП „Блаце“ у сарадњи са Општином Блаце ће у наредном периоду уложити напоре како би грађане снабдели хигијенски исправном водом."

obavestenje

  TAKMIENJE-OPSTINA-2019.jpg

 tabla

 

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka