Образовне установе

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА „НАША РАДОСТ“
Предшколство у Блацу датира још од давне 1945. године, када је организовани дечји боравак постојао у селу Велика Драгуша. То је уједно најстарије сеоско предшколско одељење у Србији. У самом Блацу први облици васпитно образовног рада са децом постоје од 1977. године, а Дечји вртић „Наша радост“ званично је почео са радом 21. новембра 1983. године. Данас, после нешто бише од 30 година рада, окупља 186 корисника укључујући и два одељења на терену. Свих ових година то је било и остало место на коме се пуна пажња посвећује најмлађима, развоју њихових вредности, потенцијала и креативности, социјализацији, васпитању и правилном физичком развоју.
Окупља децу узраста од 12 месеци до поласка у школу, распоређену у седам васпитних група и два облика боравка: полудневни и целодневни.
У објекту постоји 8 радних соба са пратећим простором, вишенаменска сала, четири канцеларије, кухиња са потребним простором, вешерница, котларница за парно грејање са простором за складиштење огрева.
Установа користи још три просторије за васпитно образовни рад при основној школи и то у селу Барбатовцу, Пребрези и Међухани.
Адреса: Браће Вуксановић бр. 20
Контакт телефон: 027/371-268.
Мејл адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ОСНОВНА ШКОЛА „СТОЈАН НОВАКОВИЋ“
Најстарији пронађен документ у коме је исказана потреба за школом у Блацу настао је 25. јула 1883. године, пет и по година од ослобађања Топлице од Турака и исто толико од настанка данашњег Блаца. Краљевско-српско министарство просвете и црквених послова упутило је писмо Начелству округа топличког у коме поставља питања и тражи јасан и брз одговор, на коме би се темељило одобрење за оснивање школе у Блацу.
2.12.1883. године Краљевско-српско министарство просвете и црквених послова извештава Начелство округа топличког да ће одобрити отварање школе у Блацу, под условом да блачка општина сагради нову школску зграду по правилима за грађење школа. Седам година од појаве идеје и показане жеље да се у Блацу отвори школа, она почиње са радом. Први учитељ у блачкој школи је постављен 23. септембра 1890. године.
Данас школу у Блацу чине матична школа, на терену две осмогодишње школе у Барбатовцу и Горњој Драгуши и 18 комбинованих одељења у којима наставу похађа укупно 824 ученика. Колектив школе чине 136 радника. Адаптирана је и школска зграда, отворена су одељења у Претрешњи и Криваји, опремљен је рачунарски кабинет, извршена је реконструкција школске зграде у Сувом Долу, Вишеселу и Међухани.
Адреса: Вука Караџића бб
Контакт телефон: 027/371-717
Факс: 027/370-010
Мејл адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Веб адреса: http://www.osblace.edu.rs/

СРЕДЊА ШКОЛА БЛАЦЕ
Блаце има једну средњу школу која је основана као Гимназија 01.09.1961. године, да би 01.09.1974.г. прерасла у Центар за гимназијско и стручно образовање, а под именом Техничка школа "Младост Блаце" ради од 01.09.1990. године. Од првог септембра 2003. добија име Средња школа Блаце. Постојећа структура школе са четири подручја рада (Гимназија, Туризам и угоститељство и Пољопривреда) у великој мери задовољава интересе и потребе ученика и грађана.
Средња школа у Блацу, обично прихвата око две трећине ученика осмог разреда основне школе у Блацу.
Нажалост, број ученика у школи се смањује. Тренутно, Средњу школу похађа око ___ ученика.
Адреса: Краља Петра I бр. 68
Тел/факс: 027/371-533, 371-315
Мејл адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ВИСОКА ПОСЛОВНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА
Виша пословна школа, која је имала седиште у Косову Пољу и која броји скоро 6.000 студената, трајно је остала у Блацу.
Школи је општина Блаце уступила на коришћење зграду укупне површине 3.000м². Школа располаже радним простором који се састоји из: 9 учионица, 2 амфитеатра, 4 рачунарска кабинета опремљени рачунарском опремом, која се константно осавремењује и која је повезана у рачунарску мрежу. Школа је добила акредитацију, чиме је Виша школа прерасла у Високу пословну школу струковних студија.
Студијски програми Основних струковних студија су: Рачунарство и информатика, Финансије и рачуноводство, Порези и царина, Менаџмент и интернационална бизнис администрација и Туризам.
Што се тиче Специјалистичких струковних студија студенти се опредељују за један од следећих студијских програма: Администрирање рачунарских мрежа, Корпоративно управљање, Фискална политика или Пословно управљање.
Кадрови које образује Висока пословна школа Блаце биће неминовно заступљени у свим привредним гранама. Поред плана и програма Школе који је прилагођен модерним стремљењима привреде и њена техничка и стручна опремљеност су гаранција да ће, озбиљним радом, након завршетка Школе свршени студенти успешно обављати послове за које су стекли диплому.
Висока пословна школа прати развој IT (Information Tehnology) и има низ пројеката из ове области. Један од пројеката је Cisco Networking академија, програм који се бави дизајном, изградњом и одржавањем рачунарских мрежа. Путем курса, студенти се припремају за добијање индустријских сертификата попут Cisco Certified Network Associate (CCNA), Cisco Certified Network Professional (CCNP) и Network+. Програм комбинује предавања и online учење са практичним лабораторијским вежбама на којима студенти примењују стечено знање радећи на правим мрежама. Свршени полазници академије добијају звање којим могу доћи до светски признатог сертификата компаније Cisco Systems, Inc.
Адреса: Краља Петра I 70
Контакт телефон: 027/371-377, 371-756
Факс: 027/373-849
Мејл адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Веб адреса: http://www.vpskp.edu.rs

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg