Због обилних киша ЈКП "Блаце" није у могућности да производи воду за пиће, препоручује се коришћење флаширане воде за пиће и вода са алтернативних изворишта

Због елементарне непогоде проузроковане обилним кишним падавинама, у реону села Придворица, дошло je до нестанка електричне енергије у фабрици за производњу воде за пиће. У условима велике замућености језера ,,Придворица'', као и нестанка електричне енергије, ЈКП ,,Блаце'' није у могућности да производи воду за пиће по прописаним стандардима.

У насељу Блаце дошло је до хаварије на водоводној цеви испод моста у улици ,,Војводе Путника'' (код аутобуске станице), те је обустављено водоснабдевање у поменутом реону. Преостала вода у систему водоснабдевања је по резултатима испитивања, исправна за пиће, али постоји могућност хаваријског продирања атмосферске воде у систем водоснабдевања, па се препоручује грађанима коришћење флаширане воде за пиће, као и коришћење воде са алтернативних изворишта.

На XXXI (тридесетпрвој) ванредној седници одржаној дана 24.06.2020. године Општински штаб за ванредне ситуације општине Блаце донео је Закључак којим се обавезује да обезбеди две цистерне Војске Србије, за пијаћу воду, за потребе општине Блаце за време трајања Ванредне ситуације. 

 

  Baner generički

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pitajte3
EU PRO Alt1 Web Standard

E VRTIC 400x200px OF

baner investment

Portal Preduzetnistva logo

Baner Pecat 211x81

Blace

baner-izvodi

baner-komunalni

 

baner

baner-informator

inspekcija

lpa1

baner vodnjan min

dani sljive

savetnik min

uzmi racun i pobedi (2).jpg

 

pos.jpg

 

 SP Logo osnovni