Одржано Топличко вече у Београду

Традиционално „Топличко вече“ које сваке године организује Удружење Топличана у Београду, одржано је у петак 05. децембра у ресторану Централног дома Војске Србије у Београду.

toplicko-1

Домаћин овогодишњег дружења била је Општина Блаце, која је потенцијале свога краја представила на штанду са производима свих значајнијих привредника општине. Око 400 Топличана имало је прилику да погледа и десетоминутни промотивни филм о Блацу, блачкој привреди, пољопривреди, туристичким потенцијалима, културним и историјским споменицима, манифестацијама...

toplicko2

„Наш циљ је афирмација Топличког округа, неговање историјских традиција Топлице и, наравно, да код млађих генерација које живе у Београду, а пореклом су из Топличког округа будимо љубав према завичају. Ово је прилика да се бар једном годишње видимо и окупимо. Има доста привредника, па нам је циљ да они направе нека нова познанства и послове“ - у уводној речи истакао је председник Удружења Топличана у Београду Слободан Стевић. Он је посебно поздравио присутне председнике топличких општина, народне посланике Зорана Јозића, Братислава Васиљевића и Дарка Лакетића, државног ревизора Радослава Сретеновића, државног секретара Министарства финансија Милована Филимоновића, начелника Одељења за обезбеђење председника Републике Боривоја Перовића, представнике Министарства омладине и спорта.

{youtube}VxmAH7tMHv0{/youtube}

Испред домаћина присутнима се обратио и Иван Бургић, председник Општине Блаце, који је изразио наду да ће сви Топличани бити бројни и око реализације неких будућих, заједничких пројеката који би допринели јачању Топлице. Том приликом захвалио је свим људима који су и до сада радили на афирмацији Топличког округа и наздравио гостима блачком шљивовицом, која је најбоља у Србији.

У делегацији Општине Блаце, поред председника Општине Ивана Бургића, били су и заменик председника Мирољуб Марковић, народни посланик Зоран Јозић и блачки привредници.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg