Реализован пројекат "Уређење интернет парка"

Постављањем клупа и столова у парку код Културног центра „Драинац“ окончана је реализација пројекта „Уређење интернет парка“ неформалне групе „Млади ентузијасти Блаце“.

park-klupe

„Овим су створени услови за коришћење бесплатног интернета за све кориснике, превасходно младе Блачане и посетиоце нашег места а крајњи циљ иницијативе за Интернет парк је да се уведе и видео надзор, због заштите јавних површина и безбедности на јавним местима. Неформална група „Млади ентузијасти Блаце“ захваљује свим донаторима који су помогли реализацију нашег пројекта и тиме допринели побољшању живота младих у Блацу“ – изјавио је Немања Кричак, лидер групе.

Ово је једна од 12 омладинских иницијатива које су суфинансирне од стране Дивац омладинског фонда. Циљ ових акција је повећање учешћа младих у процесима локалног развоја кроз доделу бесповратних новчаних средстава пројектима које покрећу и воде млади. Укупан буџет за финансирање ових 12 омладинских идеја износи 10.000 америчких долара, од чега 5.000 долара обезбеђује Фондација а исто толико Општина Блаце и Балкански фонд за демократију.

Иначе, Локални акциони план за младе који је усвојен на последњој седници Скупштине Општине Блаце, предвиђа наставак сарадње са Дивац омладинским фондом и у 2015. години, али и нове активности којима ће координисати Канцеларија за младе. Ове године Блаце је била једна од девет локалних самоуправа у Србији на чијим територијама се реализују омладинске иницијативе суфинансиране средствима Фондације Ана и Владе Дивац.

  Baner generički

 izbori2023

images

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg