Унапређење услуге помоћ у кући за старе и особе са инвалидитетом у Блацу

Општина Блаце креће са реализацијом  пројекта „Унапређење услуге помоћ у кући за старија лица и и особе са инвалидитетом“, који се спроводи уз подршку Владе Швајцарске кроз програм Swiss PRO.

Циљ пројекта је побољшање квалитета стандардних услуга социјалне заштите, већа социјална укљученост и самосталнији живот рањивих група становништва Општине Блаце, пре свега старих и особа са инвалидитетом, током трајања пандемије ковида 19.

Општинска управа је спровела поступак набавке и са најповољнијим понуђачем „Инклузија Данас“ са седиштем у Прокупљу закључила уговор за период од наредних девет месеци активног пружања услуге помоћ у кући, почев од 7. јула 2021. године.

Уговорено пружање услуге подразумева проширење капацитета и унапређење квалитета пружања услуге укључивањем четири нових лица која ће у складу са струком корисницима основне услуге пружати психо-социјалну и другу подршку предвиђену за кориснике услуге помоћ у кући, а све у складу са индивидуалним планом подршке за сваког корисника који је сачињен од стране лиценцираног стручног радника Центра за социјални рад „Блаце“.

Укупна вредност подршке Владе Швајцарске за реализацију пројектних активности износи 14.000 евра, док учешће Општине Блаце износи нешто више од 1.600 евра.

Пројекат реализује Општина Блаце у партнерству са Центром за социјални рад „Блаце“ у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености Swiss PRO“, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).

swiss pro

  Baner generički

tabla

 baner razvoj

izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg