Одржана промоција женског предузетништва у сфери прераде хране

Данас су Блачани имали прилику да се у Културном центру “Драинац” упознају са женама предузетницама из нашег града. Ове успешне жене, које су започеле свој процес прераде хране, на промоцији су представиле широки спектар производа које су саме направиле, као што су домаћи колачи, џемови, слатко, али и сокови и вина.

fotografija1

Општина Блаце увек подржава сваки вид предузетништва, а поготово жене предузетнице,  које долазе из неразвијених средина. У складу с тим је, недавно, овим изузетним женама обезбедила пласирање њихових  производа на 15. Сајму етно хране и пића у Београду, те је овакав вид промоције већ постао и пракса последњих година. Наше успешне предузетнице су тада, потпуно заслужено, освојиле и награде за квалитет производа. Од око двадесет излагача из Блаца који су тада присуствовали, једна од њих, Марина Недовић, добила је и специјално признање у робној групи производа од поврћа.

fotografija2

Данашњу промоцију женског предузетништва у сфери прераде хране је испратила и екипа Агро Телевизије из Београда, најавивши и емисију о њима почетком следеће године.

fotografija3

Ове успешне жене су се одважиле и “узеле ствар у своје руке”, а локална самоуправа је ту да ова изузетна достигнућа и труд подржи кроз различите врсте промоције, помогне у пласману и продаји њихових производа, али и путем едукација које спроводи блачка Пољопривредна служба. Осим тога, женама предузетницама се пружа и материјална помоћ у виду доделе  пластеника која се спроводи уназад већ 2 године.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg