Одржан семинар за младе пољопривреднике

ОЦД Проактив из Ниша, у сарадњи са Канцеларијама за младе Блаце и Куршумлија, на пројекту „Равноправно – млади предузетници на селу“ који финансира Министарство омладине и спорта одржао је обуке за учеснике са територије двеју општина у Блацу, у периоду од 22. до 24. децембра, на теме: одрживо сеоско домаћинство, обука за писање бизнис плана и маркетинг у предузетништву.

intermedia1

Циљ семинара био је упознавање младих из Блаца и Куршумлије са могућношћу да остану и покрену своје руралне средине са аспекта развоја пољопривредних газдинства и да за похађање обука стекну сертификате Регионалне агенције "Југ" за покретање сопственог посла.

Семинар се фокусирао на обуку 20 кандидата из руралних средина у Општини Блаце и Куршумлија, на јачању капацитета младих у својим срединама кроз обуку за одрживо сеоско домаћинство (здрава храна, органска производња, одрживо домаћинство), маркетинг у пољопривреди (брендирање производа, комуникацијске вештине), као и обуку за писање бизнис плана. Обуке су извели сертификовани тренери из Регионалне развојне агенције Југ и Интермедиа Блаце.

intermedia

Полазници програма имали су прилике да стекну неопходно знање за покретање сопствене производње здраве, органске хране. У овом сегменту обука учесници су добили могућност да искористе своје потенцијале које имају у оквиру својих пољопривредних газдинстава.

Након предвиђених обука у оквиру програма „Равноправно – млади предузетници на селу“ у јануару је планирана студијска посета Доњој Трнави код Ниша за најактивније учеснике и учеснице семинара.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg