Одржана седница Општинског штаба за ванредне ситуације

У петак 26. децембра Општински штаб за ванредне ситуације одржао је седницу у згради Општине Блаце. Састанком је председавао председник Општине и командант штаба Иван Бургић.

obavestenje

Након што је усвојен Извештај о раду Штаба за 2014. годину, који ће бити достављен и Скупштини општине Блаце на разматрање, представљен је План рада Општинског штаба за ванредне ситуације за 2015. годину, који је једногласно усвојен. Такође је разматран Предлог Оперативног плана активности и поступања за зимску сезону 2014/2015 и Извештај о достигнутом нивоу израде Процене угрожености од елементарних непогода и других несрећа.

Иван Бургић, командант Штаба обавестио је чланове присутне састанку да је буџетом Општине Блаце за 2015. годину планирано 500.000,00 динара за ванредне ситуације. Средства ће бити утрошена за обуку чланова Штаба, набавку опреме за јединицу цивилне заштите опште намене, поправку сирена за јавно узбуњивање, израду акустичке студије и друго. За противградну заштиту планирана су средства у износу од 1.680.000,00 динара, што подразумева набавку противградних ракета, исплату стрелаца санацију противградних станица и сл.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg