Још једна донација за Василијевиће

Осмочлана породица Василијевић из Гргура која је захваљујући г-дину Гаји Крунићу, власнику предузећа „Термопродукт“ из Сремске Митровице, добила свој нови дом и уселила се у кућу у Барбатовцу коју им је донирао овај племенити човек, нашла је још једног пријатеља.

Vasilijevic 2

На вест која је објављена на нашем сајту, али и у многим дневним часописима у Србији, јавио се г-дин Илија Амиџић, родом из Мркоњић Града, који живи и ради у Бечу и поклонио овој породици краву, која ће Данијели и Предрагу са њихових шесторо деце сигурно много значити. Поред тога, блачки привредници (фарма „Лазар“ ДОО и „Млин Тимотијевић“ из Кашевара) су Василијевићима поклонили сточну храну, у количини која ће бити довољна за прехрану краве у наредних 5-6 месеци.

„Ово је доказ да Василијевићи нису заборављени и да је иницијатива Општине Блаце оправдана и успешна, а како сам већ наговештавао, ширим акцијама успећемо да помогнемо овој породици да стане на здраве ноге и почне да привређује како би могла сама себе да издржава. Ово није крај наших напора и гледаћемо да и убудуће помогнемо ову, али и остале породице које живе у тешким условима. Свима који нам у томе помажу овом приликом захваљујем, а пре свега г-дину Гаји Крунићу и г-дину Илији Амиџићу “ – изјавио је Иван Бургић, председник Општине Блаце.

Да подсетимо,  Предраг и Данијела Василијевић са својих шесторо деце узраста од два месца до 11 година, живе од 27.000 динара помоћи (дечји додатак за четворо деце и 17.000 социјалне помоћи).  Прилике и кућа у којој су становали у Гргуру до почетка новембра, нису им омогућавали ни најосновније услове за живот. Захваљујући иницијативи челника локалне самоуправе и контактима који су остварени на манифестацији „Село слави шљиву“ почетком септембра у Гргуру, дошло је до коначне реализације одлуке да се Василијевићима обезбеде пристојнији услови за живот. Привредном друштву за трговину и услуге „Термопродукт“ ДОО Сремска Митровица упућен је захтев за донацију а ово предузеће је купило стамбену зграду од тврдог грађевинског материјала са седам ари плаца у селу Барбатовац. Кућа има приземни део и спрат, а на плацу се налази и помоћни објекат.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg