Додељена признања најбољим блачким спортистимау 2014-ој години

Спортски савез општине Блаце уприличио је на крају ове 2014. године свечаност, на којој су додељена признања најуспешнијим блачким спортским колективима и појединцима.

ssblace

Општини Блаце и Спортско туристичко трговинском центру „Нирвана“ додељене су плакете за изузетан допринос развоју спорта у Блацу. Специјална захвалница за несебичну помоћ и допринос развоју спортског колектива Рукометни клуб „Јастребац“ уручена је Зорану Шотри. Ове године додељена је и награда за фер плеј, коју је добио Женски рукометни клуб „Јастребац“.

Најуспешнији спортски колектив је Карате клуб „Блаце“ чији су чланови у 2014. години освојили 200 медаља (68 златних, 53 сребрне и 79 бронзаних). Највећи успех овог клуба је освајање златне, сребрне и бронзане медаље на првенству света у Пољској, а значајно је поменути освајање две златне медаље на Првенству Србије у Лазаревцу; златне и бронзане у Лиги шампиона у Крушевцу; бронзане у Купу Србије у Пожаревцу; две златне, две сребрне и три бронзане на Првенству Јужне и Источне Србије у белој Паланци, као и осам медаља у Купу Јужне и Источне Србије у Лесковцу.

Спортска нада Блаца за 2014. годину је Милица Стошовић, чланица Тениског клуба „Јастребац“, а најбољи млади спортиста у овој години је члан Кошаркашког клуба „Јастребац“ Анђелко Колашинац.

Најбољи спортски радник за 2014. годину је Бранислав Секулић, који је умногоме допринео развоју спорта у Блацу, а посебно рукомета.

Најбољи спортски стручњак je освајач бројних европских, светских и олимпијских медаља, најбољи играч света а данас тренер Рукометног клуба „Јастребац“ из Блаца – Недељко Неђа Јовановић.

Награда за животно дело постхумно је додељена Славољубу Марковићу Пижи, једном од најбољих стрелаца Фудбалског клуба „Јастребац“ који је остао упамћен као можда и најлуциднији играч у историји овог клуба. Играчку каријеру је завршио 1983. године, након чега је радио као спортски директор, а касније и председник клуба. На тој позицији је остао до краја живота. Био је један је од најпознатијих и најпризнатијих спортских радника овог дела Србије.

И коначно, за најбољег спортисту Блаца у 2014. години проглашен је дизач тегова Никола Радосављевић, који је у години за нама у најлепшем светлу репрезентовао општину Блаце. Од значајнијих резултата у powerliftingu, дисциплина Bench Press, има освојено прво место на Државном првенству у Врању, прво место на Државном првенству у Параћину, прво место на Првенству Србије у Лесковцу, обарање државног рекорда у категорији сениора, прво место на Државном првенству у Белој Паланци и друго место на Балканском првенству у Словенији. 

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg