Радови на канализационој мрежи изводе се по плану

Радови на доградњи и реконструкцији канализационе мреже насеља Блаце који су започети у претходној години изводе се по плану а требало би да буду завршени до краја 2023 године.

Пројекат обухвата радове на канализационим мрежама за атмосферске и отпадне воде у насељима Брус и Блаце у укупној вредности од  5.649.786 евра, финансира се  средствима Европске уније и Републике Србије посредством Министарства финансија као наручиоца за  Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде као крајњег корисника. Извођач радова је Телекомуникација ДОО Блаце а стручни надзор обавља SUEZ Safage d.o.o.

Од 8.233м мреже колико је било у плану за реконструкцију и доградњу у Блацу,  до сада је изведено  око 6.300m. Тренутно су у току радови  у улицама Радоша Јовановића Сеље и Карађорђевој  и поред реке Блаташнице, након чега ће уследити радови у улицама Кнеза Лазара, Радомира Путника и Светог Саве (''теретна улица''). Због радова на деоници државног пута кроз насеља Блаце теретни саобраћај ће се до 1.12.  одвијати кроз центар.

blacko

Значај  пројекта за локалну заједницу је у томе што ће се функционалност обе канализационе мреже побољшати а одвођење површинских вода са саобраћајница ће бити брже. У већини улица ће бити омогућена изградња индивидуалних прикључака на атмосферску канализацију због чега ће мешање атмосферских и фекалних вода у мрежи бити смањено. Све наведено ће утицати на бољи рад и мање оперативне трошкове будућег постројења за пречишћавање отпадних вода у Блацу.

  Baner generički

 izbori2023

images

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg