Одобрено финансирање 40 пројеката за израду техничке документације

У згради Високе пословне школе у Блацу данас је одржан четврти састанак Управног одбора Европског ПРОГРЕСа. Састанком је председавала Канцеларија за европске интеграције Владе Србије а у раду су учествовали представници министарстава Републике Србије, 34 локалне самоуправе које учествују у реализацији Европског ПРОГРЕСа, представници развојних агенција и пројеката, цивилног друштва, као и донатори -  представници Европске уније и Владе Швајцарске. У уводном говору присутнима се обратио и пожелео добродошлицу председник Општине Блаце Иван Бургић. 

progresuo1

На данашњем састанку у Блацу Управни одбор Европског ПРОГРЕСа је одобрио финансирање 40 пројеката за израду техничке документације, укупне вредности 608.984 евра. Од тог износа Европска Унија и Влада Швајцарске финансирају 538.230 а 70.754 евра суфинансирају општине. Подржани пројекти односе се на објекте социјалне, комуналне и економске инфраструктуре.

Управни одбор је данас одобрио и критеријуме за подршку локалним самоуправама за развој планова детаљне регулације, за шта ће бити издвојено 280.000 евра. Локалне самоуправе укључене у развојни програм Европски ПРОГРЕС моћи ће да поднесу до три пројекта за израду планова детаљне регулације, при чему ће подржани пројекти моћи да рачунају на бесповратна средства у износу до 15.000 евра.

progresuo2

На састанку је представљен квартални извештај за период од 17. септембра до 31. децембра 2014. године. У том периоду су објављена четири јавна позива за финансирање предлога пројеката, створени су услови за почетак изградње зграде Одељења Економског факултета из Суботице у Бујановцу, одобрено је 20 партнерских пројеката организација цивилног друштва и локалних самоуправа и 16 пројеката за унапређење регистра пореских обвезника, израђена је нова интернет презентација Програма и спроведен ликовни конкурс за ученике средњих школа.

Европска Унија и Влада Швајцарске подржаће активности Европског ПРОГРЕСа са укупно 24,46 милиона евра. Одобрени пројекти имаће за циљ јачање локалне администрације, стварање повољне средине за развој инфраструктуре и привреде, као и спровођење социјалне инклузије и политике запошљавања.

progresuo3

Општине које су обухваћене Програмом су: Нови Пазар, Ивањица, Нова Варош, Прибој, Пријепоље, Рашка, Сјеница, Тутин, Прокупље, Блаце, Житорађа, Куршумлија, Лесковац, Бојник, Власотинце, Лебане, Медвеђа, Црна Трава, Врање, Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Прешево, Сурдулица, Трговиште, Брус, Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Сврљиг, Бабушница, Бела Паланка и Књажевац.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg