Потписан документ о сарадњи између града Водњана и општине Блаце

Општина Блаце се представила на јуче завршеном „Београдском манифесту“, првом великом фестивалу манифестација, дестинација и дегустација, који је од 22.-24. маја одржан на београдском Калемегдану.

manifest2

На заједничком штанду Општине Блаце и града Водњана из Истре (Република Хрватска) промовисане су манифестације „Дани шљиве“ и „Дани младог маслиновог уља“, а у суботу 23. маја потписан је документ - Писмо о намерама сарадње двеју општина на заједничком раду ка братимљењу градова као и заједничке сарадње на унапређењу пољопривреде, туризма, културе и других кључних области развоја Блаца и Водњана.

Сарадња две општине датира из 2011. године када је делегација општине Блаце посетила туристичко привредну манифестацију „Дани младог маслиновог уља“ у граду Водњану, који је највећи произвођач маслине у Хрватској. Приликом те посете дошло се на идеју о сарадњи која је наишла на разумевање локалних власти, па је „Београдски манифест“ био одлична прилика да се она и озваничи. Градоначелник града Водњана Клаудио Витасовић и председник општине Блаце Иван Бургић потписали су документ који би требало да постане увод у многе европске пројекте као и размену становника двеју општина на свим нивоима.

Свечаном чину потписивања документа присуствовали су прочелник уреда градоначелника града Водњана Филип Мацан, Езио Пинза прочелник господарства и ЕУ пројеката и Морис Иванчић, градски већник за туризам града Водњана.

У име Општине Блаце, сем председника Ивана Бургића присуствовали су и народни посланик Зоран Јозић, заменик председника СО Блаце Милош Васиљевић, секретар СО Блаце Зоран Милутиновић, директор СТТЦ „Нирвана“ Звонимир Тодоровић.

Након чина потписивања споразума, обе делегације су заједнички обишле штандове на „Београдском манифесту“ а одржан је и састанак са званичницима града Новог Пазара о реализацији пројекта путем конкурса програма Европа за грађане и грађанке, на којем би поред Блаца и Водњана још учествовали и градови Дубровник и Нови Пазар.

manifest

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg