Општина Блаце обезбедила 3 милиона динара за младе пољопривреднике

У сарадњи са Фондацијом Ана и Владе Дивац, Општина Блаце је обезбедила могућност да 15 младих пољопривредника до 40 година старости добије бесповратне донације у износу од по 180.000 динара. Ускоро ће са партнерима из фондације бити расписан конкурс, када ће бити објављени детаљни услови.

obavestenje

„Као председник општине Блаце инсистирао сам да се формирају различити пројектни тимови који ће се бавити приступањем фондовима од интереса за будућност младих наше заједнице а посебно у руралним срединама, које су у ранијем периоду биле запостављане и тиме значајно ослабиле. Мислим да ће овај конкурс имати ефекте, да ће наши суграђани схватити да у локалној самоуправи имају подршку и да ће се млади одазвати у што већем броју по овом конкурсу. Задовољан сам што успевамо да неке ствари променимо у нашој општини а посебно ме радује када су млади и пољопривреда у првом плану.

Највећи проблем у Блацу је што не постоји сигурно тржиште. Отежавајућа околност је и та што млади у већини случајева нису носиоци пољопривредних газдинстава, али и недостатак финансија за почетак бизниса, па смо из тих разлога покренули иницијативу да решавамо те проблеме“ – рекао је председник општине Блаце Иван Бургић и најавио да ће конкурс спроводити службе Општинске управе и Канцеларија за младе.

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg