Почео попис пореских непокретности у Блацу – позивају се грађани и правна лица да сарађују

Блаце, 16. јул 2015. – Општина Блаце уз подршку развојног програма Европски ПРОГРЕС спровешће од 01. јула до 31. децембра кампању пописа непријављених непокретности под називом „Наш новац гради наше место.“
Према евиденцији Локалне пореске администрације, у Блацу порез на имовину, односно непокретности, плаћа око 5380 становника а рачуна се да више од 20 одсто њих није пријавило непокретности што ће им овом кампањом бити омогућено.
Пописивачи, сарадници локалне пореске администрације, ће током наредних пет месеци обилазити домаћинства и правна лица на територији општине, помагати суграђанима у попуњавању пореских пријава и уједно их анкетирати о комуналним и друштвеним потребама.
„Власници имовине за досадашње непријављивање неће имати никаквих последица. За почетак је важно да грађани и правна лица општине Блаце боље разумеју сам потупак опорезивања и да почну редовно да измирују своје обавезе.“ - рекао је председник општине Блаце, Иван Бургић.
У фебруару 2016. године попис непокретности биће испраћен теренском контролом а казне за непријављене непокретности ће изностити од 5.000 до 50.000 динара дакле далеко више од годишњег износа пореза на имовину.
Очекује се да ће овом иницијативом планирани годишњи изворни приход општине од 2,5 милиона динара увећати за десет одсто а вишак средстава ће се се усмеравати у комунално уређење Блаца.
„Крајњи циљ је да од повећања локалних прихода од пореза и такси почнемо, као што и име кампање каже, да остварујемо неопходне инфраструктурне пројекте и да заједно развијамо нашу општину. Ова иницијатива је заиста у интересу свих грађана и стога позивамо сва физичка и правна лица да сарађују са нашим пописивачима,“ закључио је Бургић.
Пројекат унапеђења рада локалне пореске администрације финансирају Европска унија и Владе Швајцарске и Србије преко програма Европски ПРОГРЕС.

na novac za na e mesto

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg