Формира се јединицa цивилне заштите опште намене

Дана 19.08.2014. године у сали СО Блаце одржан је састанак са општинским повереницима цивилне заштите.Осим повереништва цивилне заштите састанку су присуствовали: Иван Бургић, председник општине Блаце (командант штаба за ванредне ситуације општине Блаце), Небојша Симић, инспектор цивилне заштите (начелник штаба за ванредне ситуације општине Блаце) и Радоје Лапчевић, радник на пословима ванредних ситуација.

zastita

На дневном реду састанка био је договор око формирања јединице цивилне заштите опште намене, што је обавеза локалних самоуправа на основу Закона о ванредним ситуацијама. У току је формирање ове јединице, у складу са законом као и одлукама Скупштине општине Блаце.

Јединица цивилне заштите опште намене биће оспособљена за извршавање обимних и мање сложених задатака из области заштите и спасавања као што су локализовање и гашење мањих пожара и шумских пожара, учешће у заштити од поплава, указивање прве помоћи, за одржавање реда, затим учешће у збрињавању угроженог становништва, помоћ у асанацији терена и друге активности по процени општинског штаба за ванредне ситуације.

zastita1

 dani sljive 2017 baner

lokalni izbori 2016

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije