Дани шљиве: Први дан манифестације

Неколико хиљада посетилаца синоћ је присуствовало отварању дванаестих „Дана шљиве“ у Блацу. Манифестацију је званично прогласио отвореном државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине Зоран Рајић. У име домаћина и организатора присутне је поздравио Иван Бургић, председник Општине Блаце.

otvaranje

Дани шљиве почели су од раних јутарњих сати излагањем пољопривредних производа, пре свега шљиве и производа од шљиве, на штандовима у центру града. Присутни су произвођачи из свих крајева Србије а већином су у Блаце дошли из овог региона. До суботе, на простору испред хотела „Језеро“, биће изложена и пољопривредна механизација.

standovi

У програму који је у 18 часова почео на главој бини учествовали су фолклорни ансамбли из Прокупља, Аранђеловца и КУД „Драинац“ из Блаца; инструменталисти и певачке групе. Званични део програма почео је поздравном речи познати српски песник за децу Љубивоје Ршумовић, који се током поподнева дружио са нашим најмлађим суграђанима. Након званичног отварања манифестације и великог ватромета, вече су обележили концерти грандових звезда Милице Павловић и Слободана Васића, после којих је наступио ОК бенд.

guzva

Дани шљиве се данас настављају сајамском презентацијом шљиве, такмичењем у припремању традиционалних српских јела, дечјим играоницама, културно-уметничким програмом који почиње у 18 часова. Љубитељи фудбала имаће прилику да погледају утакмицу домаћег ФК Јастребац и ветерана ФК Партизан Београд.

Вече је резервисано за рок бендове. Од 20 часова наступа Силвер Сајт, после њих Талични Том а око 23 сата почеће концерт групе Ван Гог.

 

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg