Боривоје Перовић овогодишњи добитник награде "Велика Госпојина"

Празник Велика Госпојина, слава Општине Блаце и блачког храма Успења Пресвете Богородице, јуче је обележен јутарњом литургијом, а увече и пригодном свечаности у хотелу „Језеро“. Том приликом уручена је и награда „Велика Госпојина“ која је највише признање Општине Блаце и додељује се за изузетна достигнућа која су допринос афирмацији општине у привреди, друштвеним делатностима и другим областима.

secenje-kolaca

Одлуком Комисије за награде овогодишњи добитник је Боривоје Перовић, рођен у Гргуру (Општина Блаце). Г-дин Перовић је од 1985. године у радном односу у Министарству унутрашњих послова, од када је обављао послове вође саобраћајног сектора у Управи саобраћајне полиције, радио у Одељењу за техничко-инспекцијске послове, Одсеку за ВПР и надзор над радом Центра за обуку возача, био предавач у Вишој школи унутрашњих послова у Београду. У периоду од 1996. до 2003. године одржао је преко 3000 предавања у основним и средњим школама, на тему Безбедности деце у саобраћају. Радио је и као шеф одсека за надзор и контролу физичко-техичког обезбеђења, начелник Одељења за обезбеђење одређених страних личности и делегација. Од 05.12.2012. године именован је за начелника Одељења за обезбеђење председника Републике.

Члан је Управног одбора „Удружење Топличана“. Активни је учесник у организовању свих манифестација у Топлици, посебно се залаже за обележавање „Светопличког Видовданског сабора“ у Конџељу. Учествовао је у организацији обележавања 90 и 95 година од Топличког устанка у родном Гргуру. Један је од оснивача манифестације „Село слави шљиву“ која се у Гргуру одржава од 2009. године. Велики и несебичан допринос даје у промовисању вредности Блаца, као активни учесник у свим привредним, културним и другим активностима роднога краја.

Добитник је и Златне значке скупштине града Београда 1987. године.

Награду „Велика Госпојина“ у виду Велике наградне дипломе и уметничке слике, г-дину Боривоју Перовићу уручио је народни послaник Зоран Јозић. 

perovic

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg