Завршени Дани шљива у Блацу

Синоћ су у Блацу и званично завршени дванаести "Дани шљиве" које је организовала Општина Блаце уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије и помоћ бројних спонзора и пријатеља манифестације.

Zatvaranje1

Током церемоније свечаног затварања проглашени су победници у такмичарским категоријама, за које је награде обезбедила Општина Блаце из средстава Фонда за развој пољопривреде и Fruit&Berries - Програм подршке развоју приватног сектора у области воћарства и бобичастог воћа у Јужној Србији.

Међу свим штандовима излагача, који су и ове године у Блаце дошли из свих крајева Србије, комисија је за најбоље уређен прогласила штанд Средње школе Блаце.

Дејан Ћирковић из Блаца победник је такмичења у припремању традиционалних српских јела.

Награђени су и најбољи млади пољопривредници општине Блаце. Треће место и награда од по 10.000 динара припала је Радичевић Ивану из Рашице, Костадиновић Ивану из Драгуше, Стевановић Ивану из Стубла, Максимовић Тањи из Трбуња, Ракићевић Јелени из Гргура, Вељовић Стефану из Суваје и Милованчевић Драгану из Блаца. Друго место и по 15.000 динара освојили су Савић Александар из Кашевара и Јовановић Слободан из Барбатовца. Најбољи међу младим пољопривредницима блачке општине је Спасић Марко из Блаца. Он је награђен новчаним износом од 60.000 динара.

Najbolji-mladi-poljoprivrednik-Marko-Spasic

Најбољи ученик пољопривредне струке у Блацу је Ракићевић Јелена из Гргура. Спасић Бата је најбољи ученик прве, Симоновић Катарина друге а Жаревац Миљана треће године пољопривредне школе. Овом приликом промовисан је резултат рада вредних средњошколаца који су поводом Дана шљиве, а са намером да њихов производ постане бренд општине Блаце и читавог краја, произвели природни џем од шљива. Они се надају да ће Блаце у наредним годинама бити рекордер не само у производњи шљиве, већ у преради овога воћа.

У категорији најбоље уређених шљивика треће место и по 10.000 динара освојили су Чамагић Милан из Музаћа, Милутиновић Бојан из Блаца, Ђукић Србислав из Међухане, Марковић Милан из Џепнице, Живковић Иван из Џепнице и Павловић Драгослав из Попове. Друго место у овој категорији и награда од по 15.000 динара припала је Нешовић Ивану из Међухане и Јотић Саши из Стубла. Прво место припало је Петровић Александру из Блаца, који је награђен са 20.000 динара.

На крају су проглашени и победници у категорији најбоља шљивова ракија. Ван ове конкуренције оцењене су и остале воћне ракије, међу којима је најбоља ракија Јовић Зорана из Гргура. Комисија на чијем је челу био проф.др. Нинослав Никићевић на следећи је начин оценила узорке шљивовица:

- Треће место за српску шљивовицу препеченицу која је понела златну медаљу и награда од 10.000 динара припала је ТАНОВИЋ МИОДРАГУ ИЗ БРЕЖАНА.

- Златну медаљу за друго место и новчану награду у износу од 15.000 динара освојио је ЖИВКОВИЋ НЕБОЈША ИЗ КРИВАЈЕ.

- Велику златну медаљу за најбоље оцењену ракију и прво место освојио је ИВАНОВИЋ ДРАГИ ИЗ АЛАБАНЕ. Њему је припала награда од 20.000 динара.

Dragi-Ivanovic najbolja-rakija

Манифестацију је званично затвореном прогласио г-дин Србољуб Ђурић, пореклом Топличанин, рођен у селу Алабана (општина Блаце) а који годинама живи и ради у Чачку где је председник Удружења привредника, као и власник и директор предузећа Водоинжењеринг.

Након свечаног затварања манифестације уследили су концерти групе Легенде а потом и Дејана Петровића и Биг Бенда.

DSCN1015

  Baner generički

tabla

7731927 kampanjat
baner razvoj
izbori2020

planovi urb

radna zona 1

radna zona 2

objedinjena

ozakonjenje1

sl evidencije

zastita podataka

 

pos.jpg